Bodemleven

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen of een moestuin starten? Zie jij weinig leven in je bodem? Breng dan eerst structuur aan in je bodem, dat maakt de bodem vruchtbaar en gezond. Dit zijn de eerste basis stappen voor een krachtige groei van planten, bomen en groenten. Met deze basis zorg je ervoor dat je aanplanting de voedingstoffen kan opnemen wat het nodig heeft. Breng leven in je bodem!

Onze oplossing

Begin met Calcium Plus voor het ontzuren van de bodem. 
Bactériosol reanimeert je bodem en geeft je een tuin vol kleurenpracht!
Strooi na 3 weken 
Crehumix om het bodemleven te voeden.

Plan van Aanpak

Het weer én de wind verzuren de bodem, daarvoor wordt al jarenlang gebruikt gemaakt van kalk om de pH-waarde te reguleren. Dat is goed, maar we kijken nooit echt naar het soort kalk dat wij strooien. Vaak is deze heel moeilijk op te nemen door de bodem. Voor het dus echt bijdraagt aan een beter bodemleven, een goede bodemstructuur en een betere plant beschikbaarheid van voeding is het seizoen om. Calcium Plus is uniek, want je kan bijna door de korrel heen kijken. Het heeft namelijk een honinggraat structuur en kan daardoor snel zijn werk doen in de bodem.

Bactériosol is bodemleven en maakt je bomen, planten, gazon en elke weide sterk en weerbaar! Het bestaat uit selectief gecomposteerd plantenmateriaal waarop goede bacteriën, positieve schimmels, algen en gisten spontaan zijn ontwikkeld. Het is dus puur bodemleven wat je bodem voorziet van onderhoud van het klei-humuscomplex. Het klei-humuscomplex is de motor van je bodem. Bactériosol is de olie om de motor goed te laten lopen. Het is de voorraadkelder van plant beschikbare voeding en de spons in de bodem als watergift. Bodemleven maakt een goede bodemstructuur, zodat de wortels goed kunnen aarden. Bactériosol activeert de natuurlijke processen in de bodem voor een vitaal gewas!

Alles wat leeft, groeit gezond met complete voeding! Crehumix is voeding in balans en daardoor makkelijk te verteren door het bodemleven. Het bodemleven maakt van Crehumix humus. Aan humus worden veelzijdige voedingstoffen voor de plant gebonden. Stabiele en voedende humus krijg je in samenwerking met Calcium PlusBactériosol én Crehumix. Profiteer van onze kennis én breng kleur in je tuin!

Heb jij net veel geld uitgegeven aan een prachtige boom of struik? Bespaar dan niet op Bactériosol. Bactériosol meng je door je aanplantgrond (1 half handje voor 5 liter). Maak het daarna vochtig en verdeel het over het plantgat. De wortels zullen diep wortelen en gezond zijn doordat ze beschermt worden door goed bodemleven. De kleur en kracht vindt je terug in de bloei.